De Huizenruimer woningontruiming.

Bezemschoon en het huis met zorg leeg!

Woningontruiming:

Wanneer iemand  overleden is of wanneer iemand niet meer zelfstandig kan wonen, dan is het vaak nodig om een woning helemaal leeg te ruimen. Zo kan een woning klaargemaakt worden voor verkoop of leeggeruimd worden om op te leveren aan een verhuurder. Bent u degene die belast is met de afhandeling hiervan? Dan zijn er veel zaken die in korte tijd geregeld moeten worden. Om u te helpen met de zware werkzaamheden van het leegruimen van een woning, appartement, flat, seniorenwoning of zorgkamer staan wij graag voor u klaar. Wij helpen u met alles waar u zelf geen tijd voor heeft. En altijd in goed overleg en met respect voor uw situatie en omstandigheden!

 

Tips bij leegruiming van een woning:

  1. Zorg ervoor dat u minimaal 2 complete sets sleutels heeft met sleutels van alle afsluitbare deuren en ruimtes. Maak zo nodig sleutels bij!
  2. Inventariseer globaal wat er in de woning staat en bedenk alvast wat u met de spullen wilt doen. Bespreek wie wat wil hebben en verdeel de spullen in redelijkheid.
  3. Verzamel alle noodzakelijke administratie en maak een lijstje van wat er moet worden behandeld. Doe de belangrijkste dingen eerst en werk vervolgens uw lijstje af.
  4. Wat moet er met de woning gebeuren? Wordt de woning verkocht of terug gegeven aan een verhuurder?
  5. Vraag aan een makelaar of verhuurder hoe de woning het beste opgeleverd kan worden.
  6. Maak een checklist met taken die uitgevoerd moeten worden ten behoeve van de oplevering. Een woningbouwvereniging geeft meestal een opleveringsrapport na een voorinspectie van de woning, die u als checklist kunt gebruiken.
  7. Wie gaat wat doen? Schakel hulp in en stel uzelf de vraag of uw vraag uitvoerbaar is voor degene die wil helpen. Verdeel taken en geef elkaar tijd en ruimte om uw taak uit te voeren.
  8. Maak een planning.
  9. Doe het op een manier, die bij u past! Een woning ontruimen is ook afscheid nemen van een periode uit iemands leven. Veel mensen hebben tijd nodig om dat een plekje te geven.

Wilt u snel een offerte:

Na een gratis bezichtiging of aan de hand van een duidelijke video van de woning maken wij een vrijblijvende offerte. Dit geeft u snel inzicht in de kosten die u ongeveer mag verwachten! 

 06-22282984