Woningontruiming
Professioneel en zonder zorgen

Soms wordt u plotseling voor het blok gezet. Een familielid overlijdt, of iemand moet door omstandigheden op korte termijn een huis verlaten. En de woning moet zo snel mogelijk leeg en bezemschoon worden opgeleverd. Heeft u er zelf geen tijd voor? Weet u niet waar u moet beginnen? Of worden de emoties een beetje teveel? De Huizenruimer neemt u alle zorgen uit handen en klaart deze klus op een professionele, efficiënte en respectvolle manier. Wij zijn een professionele woningontruimer en senioren verhuizer in het Westland, Rotterdam en Den Haag.

Oplevering volgens de gestelde eisen

Bij een woningontruiming komt vaak meer kijken dan het weghalen van de meubels. Soms eist een woningbouwvereniging dat de woning wordt teruggebracht in de originele staat of de makelaar ziet de oplevering graag op een bepaalde manier. De Huizenruimer is met jarenlange ervaring gespecialiseerd in woningontruiming. Wij weten precies wat nodig is en regelen dit voor u op zorgvuldige en respectvolle wijze. U kunt vertrouwen op een bezemschone oplevering van de woning, binnen de gestelde termijn en volgens de gestelde eisen.

 • Inboedel en meubels
 • Alle soorten vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, laminaat en tegelvloeren
 • Spijkers, schroeven en pluggen uit muren en plafonds
 • Verlichting, gordijnrails en schrootjes
 • Dichten van gaatjes in muren en plafonds
 • Lampen verwijderen en kroonsteentjes plaatsen
 • Stucwerk herstellen
 • Terughangen van deuren/schuifdeuren
 • Afbreken van bouwwerken, badkamer, keuken, aanbouw, plafonds
 • Herstellen van elektra
 • Opschonen van tuinen. Indien snoeiwerk vereist is, dan kunnen we een hovenier inschakelen.
 • Grondige reiniging wanneer de verhuurder dat eist of wanneer de makelaar dat wil voor een representatieve verkoop
 • Als u dat wilt dan kunnen wij bij de voorinspectie en eindinspectie met de verhuurder of makelaar aanwezig zijn en kunnen wij eventueel namens u de sleutels inleveren.
 • Onze werkwijze?
  MAATWERK IN WONINGONTRUIMING

  Wij hebben veel ervaring met ontruimen van woningen en helpen u graag met maatwerk en goed overleg. Vanaf het eerste contact tot aan de bezemschone oplevering. Elke woning en elke situatie is anders. Centraal staan uw wensen en ideeën. Blijkt gaandeweg dat u meer of minder hulp nodig heeft, dan vinden we daar altijd een oplossing voor.

  1. Voorbespreking

  Wij bekijken samen met u de woning en bespreken nauwkeurig de dingen die gedaan moeten worden. Voor het ontruimen weet u daardoor precies wat er gaat gebeuren. Wij kunnen goed inschatten hoe een woningbouwvereniging of makelaar de oplevering verwacht. Dit voorkomt onnodig werk en onnodige kosten. U ontvangt binnen enkele dagen via de email (of indien gewenst via de post) onze offerte.

  Bij een huurwoning adviseren wij u om, indien dat mogelijk is, eerst een voorinspectie te laten doen door de verhuurder. In een voorinspectie-rapport worden dan de opleveringseisen genoteerd.

  De familie/executeur testamentair zegt de huur op. Bij een koopwoning regelt de familie/executeur testamentair dit samen met de makelaar.

  2. Zelf uitzoeken van dierbare zaken

  U krijgt alle gelegenheid om spullen waar u of uw familie aan gehecht zijn eerst uit de inboedel te halen, voordat wij aan het werk gaan. Wij werken heel nauwkeurig en vinden vaak uw dierbare herinnering of waardevolle spullen terug als u dit over het hoofd heeft gezien.

  3. Ontruiming en bezemschoon opleveren

  Wij gaan voor u aan de slag en zorgen voor een snelle, professionele ontruiming en bezemschone oplevering van de woning. Wij zorgen dat aan alle eisen voor de oplevering wordt voldaan. Bij een koopwoning is dat vaak volgens de inzichten van de makelaar en bij een huurwoning volgen wij de richtlijnen van de vooropname!

  4. Sleutel inleveren

  Tijdens de woningontruiming houden wij u, als u dat wilt, op de hoogte van de vorderingen (eventueel met foto’s). Wij garanderen oplevering volgens de eisen en afspraken: Op de afgesproken datum levert u met een gerust hart de sleutel in bij de verhuurder of makelaar!

  Bezichtiging aanvragen?

  Gratis en vrijblijvend

  Wilt u dat wij voor een bezichtiging bij u langs komen en hier een afspraak voor maken. Of wilt u worden teruggebeld voor meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.